Google Analytics plugin not working

OJS version: 3.3.0.11

The Google Analytics plugin seems not to work: even if I put the measurement ID or the stream ID.
There is a strange behavior in the configuration: it seems like the url composed has some error. When I click on the text field I’ll be redirected in https://www.google.com/analytics>Google%20Analytics</a>%20per%20maggiori%20informazioni.</p><p>Google%20Analytics%20potrebbe%20impiegare%20fino%20a%2024%20ore%20per%20la%20raccolta%20iniziale%20dei%20dati%20statistici.%20Durante%20questo%20periodo,%20la%20funzione

Please read this

Hi,

I can do that, thank you. But I also wanted to try to use the Custom header plugin. Which I found out it doesn’t really work…
When I install it it doesn’t appear in the Plugin list. @rcgillis do you know anything about this?

(Also, I have another minor bug I want to report… Sorry I am discovering lots of things ^^’)

Hi, @Lara_M,

You might want to check your PHP error logs, to see if there are relevant errors there - is this happening with other plugins as well?

Also, you might find this relevant: https://pkp.sfu.ca/2022/04/21/google-analytics-privacy-practices-challenged/

-Roger
PKP Team

So, I’ve made some tests. Actually when I switch to the English version of the admin UI I can see the Custom Header. When I turn back in the Italian version it disappear (the problem is one journal has only the italian version). Other plugins works well, only this do that.

EDIT: I disinstalled and reinstalled the plugin. Now is visible also in the italian version. But the problem below remains.

When, in the english version of the website, I try to configure the plugin I got the same error as in Error when configuring TextEditor Extras - 3.3.0-11

Schermata da 2022-06-24 14-44-11

Maybe some of my server configuration is wrong?

I know very well of Google Analytics, one of my aim is to switch to Matomo, but for now I have too many things to do, so I stay with Google Analytics unfortunately.