Subscription 3.1

Hi @nef,

First, check if you have activated the ‘Subscription Block’ plugin and one of the two ‘Payment Plugins’.

For now, I suspect, that you can only access Subscription Policies and Subscription Types if you set up the Payments settings (see the tab to the right of ‘Access’).

Also check the manual: https://pkp.gitbooks.io/ojs3/content/en/chapter-9-subscriptions.html

Hi Ph_We
I have checked the ‘Subscription Block’ as well as the ‘Manual Fee Payment’
subscription2
Still I can’t find pages containing Subscription Policies and Subscription Types
Regards
Niels Erik

@nef,

For now, I suspect, you can only access Subscription Policies and Subscription Types if you set up the Payments settings (see the tab to the right of ‘Access’).

After you do that, refresh the page. The ‘Payments’ menu item should appear (on the left panel).

That I have also done but no Payments menu appears:
subscription3

But you have not activated the “Payments will be enabled” option…

I’ve done that now and made a refresh, but nothing happens:
subscription4

See the ‘Payments’ menu item on the left.

Great. Thank you very much.
Best regards
Niels Erik

Now it seems to be my turn to ask questions :slight_smile:

I think I’ve done everything to make it work. I’ve enabled all the plugins, set up everything in Access and Payments tabs, set up Payments types and set access status for some issues as ‘Subscription’.
But still those issues appear with full texts available. What might be wrong?

Hi @Ph_We,

Edit each of your Issues; find the Access tab; and make sure it’s set appropriately. If you set it to Subscription, you should be able to then configure exceptions for each article if you like.

Regards,
Alec Smecher
Public Knowledge Project Team

Hi @asmecher,
Yes I did that too. And I can configure exceptions for each article. But still all articles are available to anyone :frowning:

Hi @Ph_We,

Are you logged into OJS when you’re checking to see whether access is correctly restricted? If so, what roles does the user have?

Regards,
Alec Smecher
Public Knowledge Project Team

No, I’m not. I use three different browsers for testing. I’m logged in as the admin in the first one, and not logged in (as anyone) in the other two. I even tried different IPs, but the problem is still there.
The only hypothesis I have now is that in the current test environment we did not set up HTTPS, but I doubt it might be related…

Has anyone managed to set it all up? @nef?

Hi Ph_We
I haven’t. I’ll wait until we’ve imported our journals from our OJS 2.x installation. I hope the problem will be solved.
Regards
Niels Erik

Hi @nef,

Sorry, did you get the same result and could not restrict any content, or did you just not try?

I didn’t try.
Merry Christmas and a happy new year

1 Like

@Ph_We I could set up everything and it works fine (OJS 3.1.0.1).
On the Issues page, Issue management Access tab check whether you chose Subscription from the Access status drop-down menu.

Just as an update, it all went fine on the production site for us. I could set up subscription functionality for one of our journals. So the problem might really be related with HTTPS not working on the test environment.

1 Like

Hi,
We are running on OJS 3.1.0.1. Is there more feedback available regarding the subscriptions management functionality? I have set up subscriptions (types etc) but fail to provide access to individuals via login authentication. No payments showing up either.

Regards,

Wynand